понеділок, 24 квітня 2017 р.

Цікаві факти про квіти

Люди вирощують різноманітні квіти з прадавніх часів і вони здавна допомагають виразити свої почуття закоханим та є неодмінним атрибутом багатьох свят.
1. В сімнадцятому столітті в Голландії, цибулини тюльпанів були цінніші за золото. В Європі люди так захоплювались красою цієї квітки, що тоді навіть з'явився термін «тюльпаноманія».
2. Квіти ромашки протягом століть використовували в медицині, від профілактики розладів шлунку і до лікування бубонної чуми. Також відвар з цвіту ромашки використовували для захисту від злих духів та зняття проклять.
3. Деякі види бамбуку можуть зацвісти лише один раз 100 років. Досі ботаніки не мають відповіді на питання чому бамбук, який здатний виростати на десять сантиметрів в день і є найбільш швидкозростаючою рослиною на Землі, має такий довгий інтервал цвітіння.
4. Оскільки лотос здатний протягом багатьох років, під час посухи, зберігатись в стані спокою і дуже швидко починає цвісти, як тільки повертається вода у стародавніх Єгиптян квітка лотоса символізувала воскресіння.
5. Деякі види квітів, такі як вечірниця, цвітуть тільки в ночі. Вони розпускаються в вечері та закриваються як тільки сходить сонце.
6. З цвіту троянд готують чай, желе і навіть варення, а з кульбаби готують салат.
7. Експериментально доведено, що квіти ростуть швидше під приємну музику.
8. Найбільшою квіткою в світі є аморфофалюс велетенський (лат.Amorphophallus titanum). Квітка може бути в діаметрі до трьох метрів і висотою як невелике дерево, проте квітка більш відома через свій жахливий запах гниючої плоті.

9. Неймовірно, але є люди які бояться квітів, цей вид фобії називається — Антофобія.

Немає коментарів:

Дописати коментар